#hetlevenmetzeven

Marieke. Geboren en getogen in het jaar '78 in de barmhartige stad Geel, de mooie Stille Kempen. Waar het goed wonen is, met zoals overal wel wat ruimte voor verbetering.

Moeder van 3, plusmoeder van 2 (ja hoor, er zijn er dus vaak 5 in huis, van 9 tot 16 jaar), echtgenote van een (al zeg ik het zelf) supervent, samen met die supervent zaakvoerder van aroma|bewuste communicatie, dochter van ouders die er steeds voor mij zijn, zus van 2 toffe broers met leuke partners en kinderen, ... Kortom, ik roep mezelf op dit moment uit tot een gezegend mens! Met een nogal groot verantwoordelijkheidsgevoel.
En het besef dat je met een groep van 7 mensen in een huis best wel wat verschil kan maken. Een interessante uitdaging en een boeiende zoektocht. Mezelf en mijn wederhelft overtuigen, da's 1 ding. 5 kinderen die steeds wat verwend geworden zijn en in 2 verschillende gezinnen opgroeien? Da's een ander paar mouwen ... en heel veel kousen, schoenen, kleding, opvoeden, eten, cadeaus, vrijetijdsbestedingen, energie- en waterverbruik en afval ... En dus ook heel wat ruimte voor verbetering, met respect voor onze omgeving, mensen en dieren. Een vraag die me al eens gesteld wordt: haalt dit nu echt iets uit? Wel, persoonlijk vind ik niks doen geen optie dus tja ...

Gelukkig word ik zelf heel blij van andere mensen blij maken, zoveel mogelijk zero waste shoppen, uittesten van nieuwe producten, lezen over hoe het beter kan, nieuwe (vegan) recepten uitproberen (met meestal vieze gezichten aan tafel) en samenwerken met mensen die ook graag een positieve impact hebben op deze wereld. Maar zoals de oprichter van EVA vzw en auteur van How to Create a Vegan World Tobias Leenaert zei: het effect van wat je zelf doet, is veel kleiner dan de communicatie die je er over voert (https://zwijgenisgeenoptie.be/tobias-leenaert/). En laat ik nu net ook blij worden van bewuste communicatie ... Ik neem je dus graag mee in ons verhaal.
© 2020